Om mig

Jag heter Marie Nilsson och driver kennel Happy Ivy, sedan 1995. Jag bor på vackra Gotland med min familj och mina hundar.

Min första valpkull var en labradorkull, en underbar ras. Därefter gick jag över till att föda upp Welsh Corgi Pembroke under en period. Livet tog en vändning och chihuahua kom in i mitt liv och den första kullen föddes 2001. Det blev många år och flera kullar med denna charmiga ras. 

Welsh Corgi Pembroke har alltid legat mig varmt om hjärtat och 2013 fick jag förmånen att kunna få börja om min avel med Pembroke igen vilket jag är väldigt glad för. Jag fick då låna en tik, Zodia’s Lovis, som gav mig en fin kull där jag behöll en hane, Happy Ivy’s Ymer. Honom har jag använt i avel och han har gett mig en ny start på en spännande resa som uppfödare av Welsh Corgi Pembroke.

Min främsta målsättning med min uppfödning är att föda upp mentalt sunda och rastypiska hundar. Det sker i hemmamiljö och i mindre skala, för att hinna med alla individer på bästa sätt och även för att vara tillgänglig för mina valpköpare. 

Jag är medlem i Svenska Welsh Corgi klubben och Svenska Kennelklubben.